“Berkawan Baik” Dari Kecil, Akhirnya Monyet & Itik Ini Pergi Bersama..Puncanya Buat Netizen Terkejut!

Alahai.. sedih nya bila kami dapat kisah dari kiriman inbox malam tadi bila seorang individu ni share dengan kami tentang kisah dua haiwan yang monyet dan itik yang berkawan baik dari kecil tapi akhirnya mati pun bersama.

Kisah menyayat hati ni telah mendapat sebanyak lebih 17,000 shares di Facebook. Paling nak menangis bila tengok tuan kepada haiwan-haiwan ni menangis di samping monyet dan itik kesayangannya tu.

Kawan baik dari kecil, mati bersama

Kisah tragik ni bermula apabila seekor monyet ni tengah bermain dan terpegang wayar yang berkuasa elektrik. Monyet itu menjerit dan sahabatnya, itik datang untuk tolong tapi akhirnya itik itu pun terkena sekali kejutan elektrik itu.

Haihh menitis mata air kami bila baca. Sedangkan haiwan pun punyai sifat kasih sayang dan ambil berat antara satu sama lain. Kenapa tidak manusia? *lap air mata

Sumber : ohbulan.com via Tehtarik

Gadis Ini Membawa Pulang ‘Anak Itik’, Tapi Saat Ibunya Melihat, Dia Terus ‘Pucat’ & Membawa Anaknya Ke Hospital !!!

Suatu hari, seorang gadis kecil menemui seekor haiwan kecil yang memiliki hidung seperti itik di luar rumah.

Oleh kerana haiwan itu terlihat sangat comel, dia pun membawanya pulang ke rumah. Sangkaannya itu merupakan anak itik.

Namun, ketika ibunya melihat anaknya membawa pulang haiwan itu, wajahnya terus berubah dan segera membawa anaknya pergi ke rumah sakit!

Ternyata haiwan yang dibawa anaknya itu adalah platipus! Akhir-akhir ini populasinya cukup tinggi. Haiwan ini adalah haiwan yang kuno dan misteri.

Tetapi ia juga berbahaya. Kulitnya seperti kulit anjing laut dengan lipatan-lipatan yang terbentuk di beberapa bahagian tubuh.

Platipus memiliki racun tertentu yang berbahaya. Walaupun tidak menyebabkan kematian, tetapi racunnya boleh menimbulkan rasa sakit yang luar biasa. Jadi, hindarkan diri jika bertemu dengan haiwan ini!

Sumber : fafa

Sumber : kitaviral

About admin

Awang Goneng memang suka cerita macam-macam!

View all posts by admin →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + three =