Payudara Montok? Anda seorang yang……

Sebagai seorang wanita, artikel ini sangat bermanfaat untuk kita mengenali personaliti, kekuatan dan kelemahan diri kita sendiri berdasarkan bentuk payudara.

Berikut merupakan bentuk payudara dan jenis karakter pemiiknya, selamat membaca ?

1. Besar: merupakan seorang wanita yang bebas dan tidak suka dikongkong. Mudah didekati dan disukai oleh lelaki oleh kerana wanita ini mudah mesra dan terbuka dengan semua orang disekelilingnya. Di samping itu, dia juga berfikir luas, rendah diri, dan baik hati. Wanita memiliki payudara jenis ini mencontohi lelaki yang sudah berkahwin yang menghormati kebebasan serta gaya hidup aktif. Idola mereka adalah lelaki yang bertanggungjawab, dan tidak lari dari masalah serta bersedia menyelesaiakan masalah bersama. Seorang yang pemaaf.

2. Montok: Wanita yang memiliki bentuk ini dikatakan tidak serius dalam perhubungan dan tidak menghiraukan perasaan pasanganya, tetapi sebaliknya, jika wanita itu terikat dengan komitmen, dia suka dengan keluarganya termasuk memenuhi semua keperluan dan jujur kepada suaminya. Dari luar wanita ini kelihatan seperti seorang wanita yang baik dan bertanggungjawab, tetapi wanita ini sebenarnya seorang yang beremosi, hatinya akan menghadapi sedikit letupan jika menghadapi masalah. Lelaki yang berkarakter penurut adalah sesuai dengan wanita ini.

3. Datar: Wanita ini sangat menghargai kebebasan dan seorang yang berdikari. Mereka sering mengalami/ menghadapi konflik dengan orang lain dan diri sendiri namun sering menemukan jalan penyelesaian dari setiap masalah yang dihadapinya. Sangat berbakat dibidang seni seperti dekorasi, melukis, memasak, memelihara binatang dan sebagainya. Lelaki yang sepadan dengan wanita ini adalah yang jenis diam dan sabar kerana wanita jenis ini lebih suka berbicara dan banyak bekerja. Walaupun mempunyai karakter keras kepala namun wanita ini penuh kehangatan, cinta dan boleh dipercayai.

4. Naik Ke atas: wanita ini sangat mudah diatur, setia pada pasangannya, selalu waspada, dan menyukai orang yang bicaranya jelas (straight to the point). Wanita ini cenderung memilih pasangan yang menepati kriterianya. Karena sekali dia jatuh cinta, maka dia akan setia pada pasangannya. asangan ideal bagi wanita ini adalah lelaki yang punya rasa humor tinggi dan mempunyai kepribadian terbuka.

5. Mengecil: Bentuk yang mengecil kearah puting, wanita ini jenis yang berusaha keras dan berjuang mendapatkan apa sahaja yang diidamkan. Seorang yang sukakan cabaran dan keras kepala. pasangan yang sesuai adalah lelaki yang boleh memahami kerana wanita ini memiliki sifat egois.

6. Aerolae Lebar/Besar: Aerolae adalah bulatan pada puting, wanita ini dikatakan mempunyai sifat seperti lelaki dan mereka berani mencuba apa sahaja perkara termasuk perkara yang tidak mahu/takut dilakukan oleh orang lain. Wanita ini tidak menyukai tekanan atau kekangan dari orang lain. Sangat sulit baginya untuk menjadi rendah diri di hadapan orang lain, karena harga diri yang tinggi. Dia suka membanding-bandingkan dirinya dan teman-temanya yang lain. Lelaki yang sesuai adalah lelaki yang dipercayai dan bersamanya disaat susah dan senang.

7. Melebar: Sifat wanita ini periang dan bebas. Sayangnya, wanita ini suka membesar-besarkan masalah. Lebih gilanya lagi, wanita ini mudah sekali marah, tidak suka dikekang tapi cepat menolong orang lain yang memerlukan pertolongan. wanita itu selalu bersikap juju apabila mereka berurusan dengan perkara yang berkaitan dengan emosi. Pada masa yang sama wanita ini selalu bermuka-muka. Wanita ini merasakan perkahwinan adalah perkara yang jahat tetapi setelah berkahwin dengan wanita ini harus sentiasa berubah. Lelaki yang merupakan anak sulung sangat tidak sesuai dengan wanita jenis ini kerana mereka suka mengetuai/mengarah sesuatu.

8. Turun: Pemilik payudara ini sangat sensitif. Dia akan merasa dikhianati jika kekasihnya tidak menanggapi perhatian yang diberikannya melalui isyarat-isyarat tertentu. Pola pemikiran wanita ini sangat polos dan tidak berpengalaman. Dalam rumah tangga, wanita ini adalah pencerah suasana karena sifat alaminya yang baik hati, terutama dalam menyambut suaminya setelah bekerja. Lelaki yang sesuai adalah lelaki yang berani dan teguh pendirian.

9. Bells/Loceng: Wanita ini berfikir secara praktikal dan jujur. Kelemahannya adalah seorang yang pelupa dan malas. Dia sering berperang dengan perasaan sendiri jika membuat apa-apa pilihan dan mudah melenting jika ada sesuatu yang membuat mereka marah. Ini menjadikan orang ramai tidak berani untuk mendekati wanita jika terdapat sedikit masalah. Bagaimanapun, wanita ini mampu menarik pria tapi tidak mampu membahagiakannya.

10. Kecil: wanita ini sukar menolak permintaan orang lain. Dia terbuka, mampu memahami orang lain dan sabar, membuat wanita ini dikenali sebagai seorang yang baik hati dan suka penolong. Kebaikan yang diberikan melancarkan/ mempermudahkan urusan orang lain. Wanita jenis ini didambakan oleh lelaki untuk menjadi isterinya dan ibu bijak untuk anak-anaknya. Pasangan yang sesuai untuk wanita ini adalah lelaki yang mempunyai pekerjaan tetap kerana wanita ini tidak dapat hidup didalam penderitaan dan stress yang akan berpanjangan. Jika mengalami tekanan, dia akan mudah terjejas oleh penyakit.

11. Sagging: Gagal tidak wujud dalam kamus wanita ini. Hobinya membaca dan minatnya adalah dalam seni, dia mengikuti kata hati demi menambah pengalamannya. Wanita ini selesa bersahabat dengan seseorang yang boleh memahaminya, kerana dia mempunyai kepala sifat keras kepala, pentingkan diri sendiri dan bebas melakukan apa saja.

Credit: http://onhealth.blogspot.my/2012/01/women-character-based-on-breast-shape.html

About admin

Awang Goneng memang suka cerita macam-macam!

View all posts by admin →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =