CIUM Dot Dot Dot ISTERI TIDAK BAU SYURGA!!! KESIAN KAT HARUN….

Al-kisah.. Satu kisah ceramah di satu masjid di sebuah kampung…

Maka diceritakan la oleh si ustad itu berkenaan sesape yang mencium kemaluan isterianya atau suaminya.. maka dia tidak akan berbau syurga.. Maka ramailah jemaah yang berbisik-bisik seperti tidak bersetuju dan berasa gundah gulana.. Tapi takut hendak bertanya sebab takut diejek… Maka terbawa-bawa lah al-kisah cium kemaluan isteri ke kedai kopi…..Kebetulan lepas bagi ceramah si ustad pun singgah la sekejap ke kedai kopi nak pekena Tongkat Ali Cafe….

Lepas Ustad dah order air kopinya… dan duduk sambil membelek-belek surat khabar, datangla seorang anak muda bernama Harun…

Harun: Assalamualaikum ustad… boleh saya duduk sebelah ustad? Ke ada empunya?

Ustad: Waalaikumussalam….. Boleh ajer…. silalah duduk… jangan malu-malu… Ehh…orderla kopi ke pape ke…. Tapi bayar sendiri yer..he he..

Harun: Takpe ustad…. saya cuma nak bertanya nie ustad…. pasal ceramah tadi… Ada kemusykilan la ustad…

Ustad: Ermm… ada ape yer… boleh boleh… silalah bertanya… short dan simple yer…

Harun: Hamboi… he he… gini ustad…. pasal cium kemaluan isteri tak berbau syurga…. Kenapa ye ustad? Saya pernah dengar ada seorang ustad tu cakap, cium kemaluan isteri tu takpe…. harus… sebab suami isteri boleh jer…jangan orang lain sudah ler selain suami isteri… Kenapa boleh sampai tak berbau syurga pulak ustad? Berdosa besar ke? Haah!Jawab ustad…

Ustad: Shhhhhh….. kuat bebeno suaranya…. slow la sikit… tau la tak puas hati… he he….

Harun: Oh… terover… sorry Ustad… takde la… sebab nie first time saya dengar ceramah cakap gitu…Masa kursus kahwin takde pulak bagitau tak boleh…

Ustad: Rilek…..

Harun: Pendekkan… Short and simple..Ye la….. saya musykil nie ustad…. musykil…

Ustad: Macam nie….. ustad tak cakap pun tak boleh…. tak cakap pun berdosa….. tapi ustad cuma cakap cium kemaluan isteri tu tak bau syurga….

Harun: Tak berbau syurga tu maknanya tak masuk syurga la kan?? Berdosa la tu….. Ustad… saya dah pening dah nie…

Ustad: Hek eleh awak nie…. beriya sangat nie kenape? selalu buat ek… he he… Gini….. memang la cium kemaluan tak bau syurga…. masa cium tu bau ape? Cuba cakap?

Harun: Errr..ermmm… err ….ooOooo… heh…heh…..

Ustad: Faham? [sambil hirup kopi]

Harun: Fahaaaam ustad… thehehe….. Asal tak cakap awai-awai….. Boleh salah faham nie..Aiyoo..

Satu kedai kopi gelakkan Harun…. Padahal kebanyakan dalam kedai tu semuanya salah faham jugak! Nasib baik ada Harun….hihihi

Ustad berkata dalam hati : masa cium tu ada bau syurga kot!

Sumber : Qumear Power

Pengalaman pertama bermain dengan Makcik Hajjah.. Memang tak disangka lenjun habis aku dikerjakan…

 

Aku nak kongsi satu pengalaman dengan seorang Mak Cik Hajjah yang sumpah tak boleh dilupakan seumur hidup!

Memang tak sangka langsung dapat main dengan seorang makcik bergelar Hajjah. Mak Cik Hajjah ni sebenarnya isteri kepada salah seorang jiran satu tempat tinggal denganku.

Walaupun isteri kepada kawan, tetapi nama betul makcik ni memang aku tak tahu. Aku biasanya hanya memanggil beliau dengan panggilan Hajjah saja sama seperti panggilan yang digunakan oleh jiran-jiran lain.

Maklumlah Mak Cik Hajjah ni dah 2 kali pergi ke Mekah, bekerja pula guru mengaji Al-Qur’an di tempat tinggal kami. Memang layaklah dia dipanggil Hajjah berbanding nama sebenarnya.

Mak Cik Hajjah ni orangnya cantik, sederhana, tak berapa tinggi tak berapa rendah. Umurnya pula dalam lingkungan 50an, tapi kalau korang tengok memang tak percaya umurnya dah 50 sebab Mak Cik Hajjah ni aku fikir memang kuat makan jamu atau pun memang terer awet muda.

Kalau tak kenapa dia ni masih lagi cantik, berkulit halus dan putih serta masih cergas dan aktif.

Lagipun, badannya yang sering dibalut dengan baju kurung dan tudung labuh, tidaklah nampak gemuk dan layu macam mak cik lain.

Cerita aku dan Mak Cik Hajjah ni main berlaku kat sebuah dewan yang tak jauh dari tempat tinggal kami.

Malam tu sebenarnya wifeku tak ada jadi terpaksalah aku bersendiri. Nak dijadikan cerita, malam tu juga Mak Cik Hajjah tu pun tak berpartner sebab suaminya dah berpartner dengan orang lain.

Melihat Mak Cik Hajjah yang malam tu cantik memakai track suit dan t-shirt dengan tudung yang tak berapa labuh, hanya duduk menunggu suaminya, jadi daripada aku sendiri-sendiri, aku cuba ler ajak Mak Cik Hajjah tu main ngan aku. Lagipun ada tempat tak ada orang untuk kami main.

Mula-mula Mak Cik Hajjah tu menolak, katanya dia tak berapa pandai. Bila aku kata aku pun bukan pandai sangat, tak sangka pulak dia setuju.

Jadi mulalah kami main berdua. Walaupun Mak Cik Hajjah ni sudah berusia tapi yang membuat aku terkejut giler bila dia menunjukkan aksi yang benar-benar hebat.

Lelah aku mengikut rentak permainannya, sampai berpeluh-peluh walau keadaan dalam dewan masa tu agak dingin.

Agak lama kami berdua main hingga mengambil masa lebih kurang 45 minit untuk sampai ke kemuncaknya.

Memang Mak Cik Hajjah ni cergas dan hebat. Banyak juga skil-skil main yang dia tahu. Sampai 3 round kami main.

Round pertama aku bermandi peluh. Memang lenjun habis aku dikerjakan Mak Cik Hajjah. Aku bagi dia ambil, dia bagi aku ambil.

Round kedua, Mak Cik Hajjah pula lelah aku kerjakan. Mandi peluh juga dia menyambut pemberian aku.

Begitu juga round ketiga, hingga akhirnya Mak Cik Hajjah tewas juga dengan permainanku.

Bila selesai main, Mak Cik Hajjah dah puas menelan air dan aku pun lega meneguk air, dalam keadaan tubuh yang masih lenjun oleh peluh, kami duduk melepaskan penat lelah.

Dengan nafas yang masih sedikit termengah-mengah, kami berbual dan bercerita. Ini antara perbualan kami berdua..

Mak Cik Hajjah: Wah! Hebat engkau ni ya, penat mak cik engkau kerjakan.

Aku: Mak cik pun sama. Berpeluh-peluh saya.

Mak Cik Hajjah: Biasa makcik main 2 round je. Dengan engkau sampai 3 round. Seronok pulak.

Aku: Ye ke? Mak cik nak main lagi?

Mak Cik Hajjah: Tak larat dah mak cik malam ni. Malam esok kita main lagi.

Aku: Ye lah cik, senang-senang kita main lagi. Best main dengan mak cik ni, macam..

Mak Cik Hajjah: Macam apa tu? (belum habis cakap mak cik dah menyampuk).

Aku: Kita main tadi tu kan cik, lebih kurang macam Chong Wei main sama Lin Dan cik.

Mak Cik Hajjah: Chong wei sama Lin Dan?

Aku: Ala masa diorang main kat London baru-baru ni.

Mak Cik Hajjah: Ooo… yang itu. Ada makcik tengok tapi lupa pulak mak cik kejohanan apa tu..

Aku: Kejohanan badminton dunia cik. Kan 3 round juga diaorang main. Sama cam kita main tadi, 3 round.

Selepas seketika berbual-bual dan peluh di tubuhku dah agak kering, aku pun meminta diri untuk pulang dulu.

Sementara Mak Cik Hajjah masih menunggu suaminya yang masih lagi bermain di round ke 3 (set penentuan) dengan partnernya.

Dalam perjalanan pulang, aku berkira-kira dalam hati untuk membeli raket baru. Seronok pula rasanya dapat partner bermain yang ‘boleh lawan’ macam Mak Cik Hajjah.

Sumber artikel : celupar

About admin

Awang Goneng memang suka cerita macam-macam!

View all posts by admin →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − two =