KAUM LELAKI SILA BACA!!! MATI PUCUK DI USIA MUDA…KENALI TANDA-TANDA AWAL UNTUK PERHATIAN ANDA

Terdapat 4 jenis mati pucuk dan di senaraikan di bawah ini bagi menambah pengetahuan anda.

Sila AMBIL PERHATIAN sekiranya ANDA mengalami :

A. Zakar langsung tidak mampu menegang. Ia adalah jenis mati pucuk yang gawat dan biasanya berlaku pada kadar 1 dalam 100 lelaki. Ia mati pucuk yang paling di takuti lelaki.

B. Zakar lembik dan tidak berupaya senggama. Mani keluar sebelum senggama. Ia adalah jenis mati pucuk yang mendukacitakan. Ia biasa di ubati dan mungkin boleh berpunca dari amalan pemakanan serta kesan psikologi dan penyakit tua.

C. Zakar tegang tetapi tidak boleh memancutkan mani. Ia juga termasuk mati pucuk, bukan tanda lelaki itu kuat tenaga batin. Lelaki terpaksa berhenti senggama kerana keletihan dan kejerihan.

D. Zakar yang tidak tegang seperti biasa. Ia juga adalah jenis mati pucuk. Ada yang mengelarnya sebagai lemah syahwat atau lemah tenaga batin. Jenis ini akan di hadapi oleh semua lelaki.

Ini pula tanda-tanda awal Lemah tenaga batin, ketika melakukan persetubuhan ialah :

1. lambat mencapai ketegangan zakar setelah rangsangan seksual.

2. Ereksi yang tidak betul-betul keras [tegar] kerana tekanan pembuluh zakar kurang dari 6PSI – gagal membuat tusukan ke dalam faraj.

3. Inzal atau ejakulasi pra-matang dan cepat layu serta tak mampu bangun kembali atau mengambil masa yang lama untuk mencapai ereksi selepas ejakulasi pertama

4. gagal mencapai ereksi yang mampat untuk meneruskan persetubuhan sehingga pasangan mencapai klimaks

5. Air mani cair, keluar meleleh dan tidak memancut dengan kuat

6. kencing yang tidak tus, tidak puas dan menyimpan sisa

7. zakar yang tidak mengalami ereksi ketika hampir waktu subuh atau dalam istilah perubatan disebut Penile Nocturnal Tumescence

8. tidak berdaya untuk menyempurnakan jimak dalam suatu tempoh yang diperlukan untuk memberi orgasm kepada pasangan seks

9. Kelemahan seksual Lelaki adalah lebih ketara di kalangan perokok, pengidap diabetes, pesakit jantung, tekanan darah tinggi dan individu yang mengalami stress.

Bagaimana cara mahu elak “kemalangan” walaupun selepas pasangan p4ncut luar?

Bagaimana cara mahu elak “kemalangan” walaupun selepas pasangan p4ncut luar?

Kaedah p4ncut luar adalah kaedah mencegah kehamilan yang paling selamat dan mudah. Tapi adakah ia benar-benar berkesan? Apa yang patut anda buat sebenarnya?

Adakah kaedah pancut luar benar-benar berkesan?

Pasti ramai ibu bapa di Malaysia yang bergantung kepada cara mencegah kehamilan yang satu ini sebagai kaedah semulajadi untuk elak mengandung. Pancut luar lebih dikenali sebagai withdrawal method.

Kaedah ini merupakan kaedah yang paling selamat, mudah dan tanpa kesan sampingan berbanding cara mencegah kehamilan yang lain.

Tapi adakah kaedah semulajadi ini benar-benar berkesan? Menurut WebMD, anda masih boleh mengandung walaupun jika pasangan “tembak luar”. Kaedah semulajadi ini telah membuatkan hampir 25% wanita mengandung.

Ia lebih tinggi berbanding pasangan yang menggunakan kondom (18% saja).

Namun jika ia dijalankan dengan betul, hanya 4% saja wanita yang akan mengandung. Bagaimanakah cara yang betul itu? Mari kita selami dengan lebih lanjut.

Cara yang betul untuk kaedah pancut luar atau “tembak luar”

Kaedah pancut luar ini memerlukan kepercayaan di antara 2 individu. Satu bagi pihak lelaki dan satu bagi pihak wanita.

Seorang lelaki harus mempunyai daya kawalan kendiri yang kuat untuk menarik keluar penisnya dalam masa yang tepat sebelum sperma terkeluar.

Daya kawalan ini mungkin boleh terganggu dan terjejas jika lelaki tersebut mencapai orgasma dan leka dengannya.

Bagi wanita pula, anda perlu meletakkan sepenuh kepercayaan pada pasangan untuk menarik keluar penisnya pada waktu yang tepat. Di samping itu, anda juga digalakkan untuk ada plan B.

Kredit: MomJunction

Cara yang betul untuk menggunakan kaedah semulajadi pancut luar adalah dengan menggunakan:

Spermicide *ubat yang boleh membunuh sperma

Jangan bersenggama atau bergantung pada teknik tembak luar ini pada hari anda ovulasi

Jalan terbaik untuk elak mengandung adalah dengan mengira kitaran haid anda dengan kalendar haid (atau aplikasi dalam telefon)

Suruh pasangan kencing dulu sebelum bersenggama untuk mengeluarkan sperma yang mungkin telah ada

pastikan air mani yang ditembak tidak berada berhampiran vagina atau sekitar paha.

Bagaimana mahu elak “kemalangan” walaupun selepas pasangan pancut luar?

Langkah yang paling selamat untuk mengelak accident dan pasangan termengandung, walaupun selepas anda menggunakan kaedah tembak luar, adalah dengan menggunakan kaedah perancang lain juga.

Kredit: all4women.co.za

Contohnya seperti pil perancang, pil emergency atau kondom. Dengan cara ini, kalau anda terbabas pun tidak mengapa.

1 – Kondom

Kondom cara yang paling selamat untuk dilakukan dengan teknik pancut luar. Jadi kalau anda tak mengeluarkan penis dalam waktu yang tepat pun, kemungkinan untuk mengandung masih rendah.

Jangan tak tahu, kadang-kadang precum juga ada sperma, ya!

2 – Pil kecemasan (morning-after pill)

Kemalangan boleh saja berlaku. Kalau pasangan masih mahu menggunakan kaedah semulajadi ini, para isteri sewajarnya menyimpan morning after pill dalam laci.

Pil kecemasan ini amat berguna jika suami tiba-tiba terlupa untuk tembak luar. Anda boleh memakannya dalam masa 24 jam selepas berhubungan intim.

Kaedah semulajadi untuk “tembak luar” ini bukanlah kaedah yang paling selamat dalam mencari cara mencegah kehamilan. Namun, ia mungkin cara yang paling mudah dan tanpa kesan sampingan.

Akan tetapi, kaedah ini tidak melindungi anda dari jangkitan alat kelamin seperti STD. Maka, jaga-jaga jangan melakukannya secara sembarangan, ya!

Apapun pilihan anda, pastikan ia merupakan keputusan bersama di antara anda dan pasangan. Jangan bergaduh di kemudian hari pula ya!

Sumber : mulutmanis.com

About admin

Awang Goneng memang suka cerita macam-macam!

View all posts by admin →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 14 =